Ingrid Askeland- Prosjektbeskrivelse
Jeg jobber med populærkulturelle objekter som jeg mener representerer samfunnets åndelige og moralske forfall, og som både deltaker og observatør har jeg spesialisert meg innen mitt eget interessefelt: Fylla og TV-titting.
Bruksvennlige, men samtidig lite nyttige alkoholbeholdere og fjernsynsapparat forvandles til overdimensjonerte nipsfigurer i "brukskunstmaterialet" leirgods.

Jeg fascineres av amerikanske program, f. eks "Baywatch" og "Ungkaren"
- mye fordi programmenes handling lar seg oppsummere som stillbilder på fjernsynsskjermer.
Allikevel makter såkalt innholdsløst "trash-TV" å provosere, engasjere og påvirke den "moderne sivilisasjonen" og utfordrer dermed vår særnorske, kulturelle identitet.

I likhet med antikkens greske vaser, som ofte fungerte som beholdere for vin,
er også ølflasker og lommelerker egnet for vasemaleri:
Ved å oppsummere kvelder på byen og forhold basert på fyllesex på en form som kan symbolisere både forfall og glede, transformeres de til formidlere av snuskete historier, banaliteter og selvbiografisk satire.

For å oppnå et tegneserieaktig uttrykk benyttes fargesterke begitnings-flater innrammet av en sort strek som dekorelement på karikerte flaskeformer.
Nips-assosiasjonene forsterkes ved fråtsing i keramiske klisjeer som ornamenteringer, masseproduserte industridekaler, porselensfarger, gull og platina-
som også imiterer metallet i ølbokser og lommelerker og dermed forfiner skildringer av "lavkulturelle" begivenheter.

Blinkende lysinnstallasjoner og bevegelige deler monteres i ølflasker for å tilføre arbeidene mer liv og humor, samtidig som lysene fungerer som oppmerksomhetsfangere som underbygger objektenes kommentar til vår tabloide tidsalder.